prep4ias

50 Important Questions about National Animal of all the Countries

In this article, I will take you through 50 Important Questions about National Animal of all the countries. The national animal represents the country’s pride and path towards eco-friendly growth. Different countries has chosen different animals to represent themselves not to just show their commitment to save that animal species but to also promote the people friendly environment with other countries in the World. Although most of the countries has designated national animals but there are few countries which has national symbol instead of national animal. There are also some countries which has no designated national pride. We will see some of the important questions related to that in below section.

50 Important Questions about National Animal of all the Countries

50 Important Questions about National Animal of all the Countries

Also Read: 45 Important Questions about Countries and their Currencies

1. What is the national animal of Scotland ?

Ans. Unicorn

2. What is the national animal of Canada ?

Ans. The Beaver

3. What is the national animal of Bolivia ?

Ans. The Llama

4. What is the national animal of Japan ?

Ans. Japan does not have any designated national animal.

5. What is the national animal of India ?

Ans. The Tiger. Check more on official website.

6. What is Mexico’s national animal ?

Ans. The Golden Eagle

7. What is the national animal of Australia ?

Ans. The Kangaroo

8. What is the national animal of Malaysia ?

Ans. The Malayan Tiger

9. What is national animal of Afghanistan ?

Ans. Snow Leopard

10. What is the national animal of Ireland ?

Ans. The Irish Hare

11. What is the national animal of Italy ?

Ans. The Italian wolf

12. What is the national animal of Mexico ?

Ans. The Golden Eagle

13. What is the national animal of Russia ? 

Ans. Eurasian brown bear

14. What is the national animal of China ?

Ans. The Panda

15. What is the national animal of Germany ?

Ans. The Golden Eagle

16. What is the national animal of Brazil ?

Ans. Jaguar is the official national animal of Brazil.

17. What is the national animal of Spain ?

Ans. The Bull

18. What is the national animal of Pakistan ?

Ans. Markhor

19. What is the national animal of Peru ? 

Ans. The vicuña

20. What is the national animal of Ukraine ?

Ans. Common nightingale

21. What is the national animal of Costa Rica ?

Ans. Costa Rica does not have any declared national animal however the two-fingered sloths (Choloepus hoffmanni) and three-fingered sloths (Bradypus variegatus) are declared national symbols of Costa Rica’s fauna.

22. What is the national animal of England ?

Ans. The Lion

23. What is the national animal of Indonesia ? 

Ans. The Komodo dragon, the Asian Arowana (a predator fish) and the Jawan hawk-eagle are the national animals of Indonesia.

24. What is El Salvador’s national animal ?

Ans. turquoise-browed Motmot is the national animal of El Salvador.

25. What is Fiji’s national animal ?

Ans. Collared Lory

26. What is Greece’s national animal ? 

Ans. The Dolphin

27. What is the national animal of Argentina ?

Ans. Rufous hornero(Furnarius rufus)

28. What is the national animal of Barbados ?

Ans. The Sabaeus Monkey or the Green Monkey (Chlorocebus sabaeus)

29. What is the national animal of Chile ?

Ans. Huemul deer

30. What is the national animal of Colombia ?

Ans. The Andean condor

31. What is the national animal of Denmark ?

Ans. The Mute Swan

32. What is the national animal of Dominican Republic ?

Ans. Palmchat(Dulus dominicus)

33. What is the national animal of Egypt ?

Ans. The Steppe Eagle

34. What is the national animal of Finland ? 

Ans. Brown Bear

35. What is the national animal of Greenland ?

Ans. White polar bear

36. What is the national animal of Honduras ?

Ans. The Yucatan white-tailed deer

37. What is the national animal of Iceland ?

Ans. Gyrfalcon(Falco rusticolus)

38. What is the national animal of Lebanon ? 

Ans. The striped hyena (Hyaena hyaena)

39. What is the national animal of Mongolia ?

Ans. Przewalski’s horse

40. What is the national animal of Morocco ?

Ans. Barbary lion(Panthera leo leo)

41. What is the national animal of Netherlands ?

Ans. The Lion

42. What is the national animal of Nicaragua ?

Ans. Nicaragua does not have any declared national animal but it is represented by a national bird, the turquoise-browed motmot.

43. What is the national animal of Nigeria ? 

Ans. The black-crowned crane

44. What is the national animal of Philippines ? 

Ans. The Carabao

45. What is the national animal of Saudi Arabia ?

Ans. Camel

46. What is the national animal of Sweden ? 

Ans. The moose (or elk), Alces alces is the national animal of Sweden.

47. What is the national animal of Turkey ?

Ans. Gray Wolf

48. What is the national animal of Venezuela ? 

Ans. Troupial (Icterus icterus)

49. What is the national animal of Ecuador ?

Ans. Andean condor

50. What is the national animal of Israel ?

Ans. Israeli Gazelle

Leave a Comment