prep4ias

45 Important Questions about Countries and their Currencies

In this article, I will take you through 45 Important Questions about Countries and their currencies. Every country in this world has its own currencies. As of now, there are 180 currencies recognized as legal tender in United Nations member states and their dependencies. More on wikipedia. Currency is in use from long time for trading exchange purposes. It could either be in the form of cotton, polymer bank notes, paper or metal coins.

Countries usually have monopoly on the issuing of currency however there are some countries currencies which are shared with others. The value of currency of any country depends on its economy. Here we will look into some of the important questions about the currencies those countries are currently using.

45 Important Questions about Countries and their Currencies

45 Important Questions about Countries and their Currencies

Also Read: 40 Important Questions about Planets in our Solar System and Universe

1. What is the currency of Greece ?

Ans. Euro

2. What is the currency of Turkey ?

Ans. Turkish Lira

3. What is the currency of Australia ?

Ans. Australian Dollar

4. What is the currency of Iceland ?

Ans. Icelandic króna

5. What currency does Canada use  ?

Ans. Canadian Dollar

6. What is the currency of South Korea ?

Ans. South Korean won

7. What is the currency of Mexico ?

Ans. Mexican peso

8. What currency does France use ?

Ans. Euro

9. What currency does Ireland use ?

Ans. Euro

10. What currency does Italy use ?

Ans. Euro

11. What currency does Spain use ?

Ans. Euro

12. What is the currency of Russia ?

Ans. Russian Ruble

13. What is the currency of Costa Rica ?

Ans. Costa Rican colón

14. What is the currency of China ?

Ans. Renminbi

15. What is the currency of Germany ?

Ans. Euro

16. What is the currency of Japan ?

Ans. Yen

17. What currency does Puerto Rico use ?

Ans. US Dollar

18. What is the currency of Brazil ?

Ans. Brazilian real

19. What is the currency of India ?

Ans. Indian Rupee

20. What is the currency of Norway ?

Ans. Norwegian krone

21. What is the currency of UK ?

Ans. Pound Sterling

22. What is the currency of Croatia ?

Ans. Croatian Kuna

23. What is the currency of Cuba ?

Ans. Cuban peso

24. What is the currency of Dominican Republic ?

Ans. Dominican peso

25. What is the currency of UAE ?

Ans. UAE Dirham

26. What is the currency of South Africa ?

Ans. South African rand

27. What is the currency of Switzerland ?

Ans. Swiss franc

28. What is the currency of Peru ?

Ans. Sol

29. What is the currency of Sweden ?

Ans. Swedish krona

30. What is the currency of Poland ?

Ans. Polish złoty

31. What is the currency in Espana ?

Ans. Euro

32. What is the currency in Jamaica ?

Ans. Jamaican dollar

33. What is the currency of Ecuador ?

Ans. United States Dollar

34. What is the currency of Ukraine ?

Ans. Ukrainian hryvnia

35. What is the currency of Venezuela ?

Ans. Venezuelan bolívar

36. What is the strongest currency in the World ?

Ans. Kuwaiti dinar is believed to be the strongest currency in the World.

37. What is El Salvador’s currency ?

Ans. US Dollar. Recently it also started using Bitcoin as legal currency.

38. What is the currency in Antigua and Barbuda ?

Ans. Eastern Caribbean dollar

39. What is the currency for Argentina ?

Ans. Argentine peso

40. What is the currency in Colombia ?

Ans. Colombian peso

41. What is the currency in Panama ?

Ans. Panamanian balboa and US Dollar

42. What is the currency of Maldives ?

Ans. Maldivian Rufiyaa

43. What currency does Belgium use ?

Ans. Euro

44. What currency does Scotland use ?

Ans. Pound Sterling

45. What is the currency in Portugal ?

Ans. Euro

Leave a Comment