prep4ias

50 Important Questions about the US States and their Capitals

In this article, I will take you through 50 Important Questions about the US States and their capitals. United States of America has 50 states and each state has its own designated capital city, as do many of its insular areas. Most US states have not changed their capital city since becoming a state, but the capital cities of their respective preceding colonies, territories, kingdoms and republics typically changed multiple times. There are also other governments within the current borders of united states with their capitals such as the Republic of Texas, native American nations and other unrecognized governments. Here we will see 50 Important Questions about the US States and their Capitals.

50 Important Questions about the US States and their Capitals

50 Important Questions about the US States and their Capitals

Also Read: 113 Important Questions about the Countries and their Capitals

1. What is the Capital of Amazon ?

Ans. Manaus

2. What is the Capital of Missouri ?

Ans. Jefferson City

3. What is the Capital of Nevada ?

Ans. Carson City

4. What is the Capital of Ohio ?

Ans. Columbus

5. What is the Capital of South Carolina ?

Ans. Columbia

6. What is the Capital of South Dakota ?

Ans. Pierre

7. What is the Capital of Vermont ?

Ans. Montpelier

8. What is the Capital of Florida ?

Ans. Tallahassee

9. What is the Capital of New York ?

Ans. Albany

10. What is the Capital of Texas ?

Ans. Austin

11. What is the Capital of California ?

Ans. Sacramento

12. What is the Capital of Alaska ?

Ans. Juneau

13. What is the Capital of Kentucky ?

Ans. Frankfort

14. What is the Capital of Maryland ?

Ans. Annapolis

15. What is the Capital of New Mexico ?

Ans. Santa Fe

16. What is the Capital of North Carolina ?

Ans. Raleigh

17. What is the Capital of Pennsylvania ?

Ans. Harrisburg

18. What is the Capital of Tennessee ?

Ans. Nashville

19. What is the Capital of Alabama ?

Ans. Montgomery

20. What is the Capital of Delaware ?

Ans. Dover

21. What is the Capital of Arkansas ?

Ans. Little Rock

22. What is the Capital of Illinois ?

Ans. Springfield

23. What is the Capital of Maine ?

Ans. Augusta

24. What is the Capital of Massachusetts ?

Ans. Boston

25. What is the Capital of Michigan ?

Ans. Lansing

26. What is the Capital of Montana ?

Ans. Helena

27. What is the Capital of New Jersey ?

Ans. Trenton

28. What is the Capital of Oklahoma ?

Ans. Oklahoma City

29. What is the Capital of Oregon ?

Ans. Salem

30. What is the Capital of Virginia ?

Ans. Richmond

31. What is the Capital of Colorado ?

Ans. Denver

32. What is the Capital of Connecticut ?

Ans. Hartford

33. What is the Capital of Kansas ?

Ans. Topeka

34. What is the Capital of Louisiana ?

Ans. Baton Rouge

35. What is the Capital of Minnesota ?

Ans. Saint Paul

36. What is the Capital of Mississippi ?

Ans. Jackson

37. What is the Capital of New Hampshire ?

Ans. Concord

38. What is the Capital of North Dakota ?

Ans. Bismarck

39. What is the Capital of Wisconsin ?

Ans. Madison

40. What is the Capital of Hawaii ?

Ans. Honolulu

41. What is the Capital of Idaho ?

Ans. Boise

42. What is the Capital of Indiana ?

Ans. Indianapolis

43. What is the Capital of Iowa ?

Ans. Des Moines

44. What is the Capital of Nebraska ?

Ans. Lincoln

45. What is the Capital of Rhode island ?

Ans. Providence

46. What is the Capital of Utah ?

Ans. Salt Lake City

47. What’s the Capital of Wyoming ?

Ans. Cheyenne

48. What’s the Capital of Georgia ?

Ans. Atlanta

49. What is the Capital of Washington ?

Ans. Olympia

50. What is the Capital of West Virginia ?

Ans. Charleston

Leave a Comment