prep4ias

113 Important Questions about the Countries and their Capitals

In this article, I will take you through 113 Important Questions about the Countries and their Capitals. A capital could either be a state or city or possibly both which holds the primary status in that country. Usually, all the country’s ministries and department offices located in the capital only. The status of Capital is often designated by the law or constitution of that country. In some countries, there will be multiple capitals designated based on administrative and other work criteria’s. More on wikipedia. Here we will see the capital of some of the important countries in the World.

113 Important Questions about the Countries and their Capitals

113 Important Questions about the Countries and their Capitals

Also Read: 20 Important Questions about Christopher Columbus | History and Voyages

1. What is the capital of Argentina ?

Ans. Buenos Aires

2. What is the capital of Australia ?

Ans. Canberra

3. What is the capital of China ?

Ans. Beijing

4. What is the capital of Colombia ?

Ans. Bogotá

5. What is the capital of Georgia ?

Ans. Tbilisi

6. What is the capital of Spain ?

Ans. Madrid

7. What is the capital of Bolivia ?

Ans. Sucre

8. What is the capital of Brazil ?

Ans. Brasília

9. What is the capital of Chile ?

Ans. Santiago

10. What is the capital of Costa Rica ?

Ans. San José

11. What is the capital of Cuba ?

Ans. Havana

12. What is the capital of France ?

Ans. Paris

13. What is the capital of the United States ?

Ans. Washington, D.C.

14. What is the capital of Peru ?

Ans. Lima

15. What is the capital of Germany ?

Ans. Berlin

16. What is the capital of Guatemala ?

Ans. Guatemala City

17. What is the capital of Honduras ?

Ans. Tegucigalpa

18. What is the capital of Italy ?

Ans. Rome

19. What is the capital of Puerto Rico ?

Ans. San Juan

20. What is the capital of Russia ?

Ans. Moscow

21. What is the capital of Ecuador ?

Ans. Quito

22. What is the capital of India ?

Ans. New Delhi

23. What is the capital of Ukraine ?

Ans. Kyiv

24. What is the capital of Canada ?

Ans. Ottawa

25. What is the capital of Mexico ?

Ans. Mexico City

26. What is the capital of Egypt ?

Ans. Cairo

27. What is the capital of El Salvador ?

Ans. San Salvador

28. What is the capital of Japan ?

Ans. Tokyo

29. What is the capital of Nicaragua ?

Ans. Managua

30. What is the capital of Norway ?

Ans. Oslo

31. What is the capital of Panama ?

Ans. Panama City

32. What is the capital of Venezuela ?

Ans. Caracas

33. What is the capital of Greece ?

Ans. Athens

34. What is the capital of Israel ?

Ans. Jerusalem

35. What is the capital of Switzerland ?

Ans. Bern

36. What is the capital of Turkey ?

Ans. Ankara

37. What is the capital of Uruguay ?

Ans. Montevideo

38. What is the capital of Bulgaria ?

Ans. Sofia

39. What is the capital of Indonesia ?

Ans. Jakarta

40. What is the capital of Ireland ?

Ans. Dublin

41. What is the capital of Kenya ?

Ans. Nairobi

42. What is the capital of Paraguay ?

Ans. Asunción

43. What is the capital of Sweden ?

Ans. Stockholm

44. What is the capital of Thailand ?

Ans. Bangkok

45. What is the capital of South Africa ?

Ans. Pretoria, Bloemfontein and Cape Town

46. What is the capital of Hungary ?

Ans. Budapest

47. What is the capital of Portugal ?

Ans. Lisbon

48. What is the capital of Iceland ?

Ans. Reykjavík

49. What is the capital of Austria ?

Ans. Vienna

50. What is the capital of Belgium ?

Ans. Brussels

51. What is the capital of Denmark ?

Ans. Copenhagen

52. What is the capital of Haiti ?

Ans. Port-au-Prince

53. What is the capital of New Zealand ?

Ans. Wellington

54. What is the capital of Poland ?

Ans. Warsaw

55. What is the capital of Finland ?

Ans. Helsinki

56. What is the capital of Morocco ?

Ans. Rabat

57. What is the capital of North Korea ?

Ans. Pyongyang

58. What is the capital of Pakistan ?

Ans. Islamabad

59. What is the capital of South Korea ?

Ans. Seoul

60. What is the capital of Nigeria ?

Ans. Abuja

61. What is the capital of Scotland ?

Ans. Edinburgh

62. What is the capital of Singapore ?

Ans. Singapore

63. What is the capital of Algeria ?

Ans. Algiers

64. What is the capital of Croatia ?

Ans. Zagreb

65. What is the capital of Ethiopia ?

Ans. Addis Ababa

66. What is the capital of Iran ?

Ans. Tehran

67. What is the capital of Madagascar ?

Ans. Antananarivo

68. What is the capital of Mongolia ?

Ans. Ulaanbaatar

69. What is the capital of Saudi Arabia ?

Ans. Riyadh

70. What is the capital of the Netherlands ?

Ans. Amsterdam

71. What is the capital of the Philippines ?

Ans. Manila

72. What is the capital of Vietnam ?

Ans. Hanoi

73. What is the capital of Ghana ?

Ans. Accra

74. What is the capital of Greenland ?

Ans. Nuuk

75. What is the capital of Iraq ?

Ans. Baghdad

76. What is the capital of Jamaica ?

Ans. Kingston

77. What is the capital of Romania ? 

Ans. Bucharest

78. What is the capital of Taiwan ?

Ans. Taipei City

79. What is the capital of the Dominican Republic ?

Ans. Santo Domingo

80. What is the capital of Albania ?

Ans. Tirana

81. What is the capital of Bangladesh ?

Ans. Dhaka

82. What is the capital of Belarus ?

Ans. Minsk

83. What is the capital of Cambodia ?

Ans. Phnom Penh

84. What is the capital of Kazakhstan ?

Ans. Nur-Sultan

85. What is the capital of Luxembourg ?

Ans. Luxembourg

86. What is the capital of Nepal ?

Ans. Kathmandu

87. What is the capital of Syria ?

Ans. Damascus

88. What is the capital of Tanzania ?

Ans. Dodoma

89. What is the capital of the Bahamas ?

Ans. Nassau

90. What is the capital of Chad ?

Ans. N’Djamena

91. What is the capital of Botswana ?

Ans. Gaborone

92. What is the capital of Jordan ?

Ans. Amman

93. What is the capital of Libya ?

Ans. Tripoli

94. What is the capital of Lithuania ?

Ans. Vilnius

95. What is the capital of Malaysia ?

Ans. Kuala Lumpur

96. What is the capital of Mali ?

Ans. Bamako

97. What is the capital of Qatar ?

Ans. Doha

98. What is the capital of Senegal ?

Ans. Dakar

99. What is the capital of Yemen ?

Ans. Sana’a

100. What is the capital of Cameroon ?

Ans. Yaoundé

101. What is the capital of Eritrea ?

Ans. Asmara

102. What is the capital of Estonia ?

Ans. Tallinn

103. What is the capital of Gabon ?

Ans. Libreville

104. What is the capital of Gambia ?

Ans. Banjul

105. What is the capital of Guyana ?

Ans. Georgetown

106. What is the capital of Latvia ?

Ans. Riga

107. What is the capital of Malawi ?

Ans. Lilongwe

108. What is the capital of Israel ?

Ans. Jerusalem

109. What is the capital of Serbia ?

Ans. Belgrade

110. What is the capital of Slovakia ?

Ans. Bratislava

111. What is the capital of Sri Lanka ?

Ans. Colombo

112. What is the capital of Zambia ?

Ans. Lusaka

113. What is the capital of Zimbabwe ?

Ans. Harare

Leave a Comment