prep4ias

Top 41 Questions from Popular Companies in the World[Fortune 500]

In this article, we will look into Top 41 questions from Popular companies in the World. There are about 45508 major companies listed in Stock Exchange around the World. We are going to look at the some of the Important facts about those Fortune 500 Popular Companies. The Rankings of All the Fortune 500 popular companies are done on the basis on their revenue before 31st March of every Year. Check the List of Fortune 500 here.

Top 42 Questions from Popular Companies in the World[Fortune 500]

Questions from Popular Companies of the World

Also Read: 36 Important Questions from Famous Museums in the World

1. Who is the founder of Colgate ?

Ans. William Colgate

2. Who is the Founder of Unilever ?

Ans. William Hesketh Lever, James Darcy Lever, Antonius Johannes Jurgens, Samuel Van Den Bergh and Georg Schicht.

3. Which Company started as Oil Mill in 1945 and later it became one of the largest IT Company ?

Ans. Wipro Ltd.

4. Where is the Recipe of Coca Cola Kept ?

Ans. It is kept at the World of Coca Cola Museum in Atlanta.

5. Which Country is the top consumer of Coke Products ?

Ans. Mexico(As of 2019)

6. Who founded Walmart in 1962 ?

Ans. Sam Walton

7. Which Company became the largest private employer in the World in 1999 ?

Ans. Walmart

8. Which Company made the first digital Color Camera ?

Ans. Apple

9. Who was the third Co-founder of Apple left the Company 12 days after joining ?

Ans. Ronald Wayne

10. Which is the First book Amazon ever sold ?

Ans. The first book Amazon ever sold was called Fluid Concepts and Creative Analogies by Doug Hofstadte.

11. How much World’s Internet Bandwidth Netflix currently consumes ?

Ans. 15%

12. What was the Original name of Toyota Company ?

Ans. Toyoda

13. Who is the founder of Adobe ?

Ans. Charles Geschke and John Warnock

14. Which company developed the first HIV blood-screening test in 1985 ?

Ans. Abbott Laboratories

15. Which Company Name was Relational Software Inc. in 1979 ?

Ans. Oracle Corporation

16. Which Company Name was Software Development Laboratories in 1977 ?

Ans. Oracle Corporation

17. Who founded Kaspersky Lab in 1997 ?

Ans. Eugene Kaspersky, Natalya Kaspersky, and Alexey De-Monderik

18. Which Company’s Chip power over 80% of all Android Wear Devices worldwide ?

Ans. Qualcomm’s Snapdragon Chip

19. What was the Original name of Pepsi’s ?

Ans. Brad’s Drink

20. Who is the Creator of Pepsi ?

Ans. Caleb Bradham

21. Which Company invented the ‘Time Clock’ in 1888 ?

Ans. IBM

22. Which country has the largest number of IBM Employees ?

Ans. India

23. Which Company had the nick name ‘Ma Bell’ ?

Ans. AT&T

24. What was the first Product made by Hewlett-Packard(HP) Company ?

Ans. Audio Oscillator

25. Which Company is the largest Mobile Telephone as well as Fixed Line Telephone Provider in United States ?

Ans. AT&T

26. Who founded Phillips in 1891 ?

Ans. Gerard Philips and his father Frederik

27. Who is the First Female CEO of General Motors ?

Ans. Mary Barra

28. Which was the first Car Manufacturer to install turn signals inside their Cars ?

Ans. General Motors

29. Who is the founder of Dell Inc. ?

Ans. Michael Dell

30. What was the Original name of Dell Inc. ?

Ans. PC’s Unlimited

31. Which Company was very first to mass-produce sterile surgical instruments ?

Ans. Johnson and Johnson

32. Which is the World’s largest Aerospace Company by Revenue ?

Ans. Boeing

33. Which Company Building is the World’s Largest Building by Volume ?

Ans. Boeing Everett Factory

34. Which Company Acquired Honeywell in 1999 ?

Ans. AlliedSignal

35. Which Company revolutionized the Visual Representation Industries by creating the first Video Card GPU ?

Ans. Nvidia

36. When was Nvidia Founded ?

Ans.  In 1993

37. What was the first Item Sold on eBay ?

Ans. Broken Laser Pointer

38. What is the most expensive Item Sold on eBay ?

Ans. Yacht

39. Who founded NetApp in 1992 ?

Ans. David Hitz, James Lau and Michael Malcolm

40. Which Company Acquired Broadcom Corporation in 2016 ?

Ans. Avago Technologies

41. which company was founded by Professor Student pair from UCLA in 1991 ?

Ans. Broadcom Corporation

Leave a Comment