33 Best Questions on Tribal People in India

In this Session, We will go through 33 Best Questions about Tribal People in India. These Questions given in 33 Best Questions about Tribal People in India are the most important questions for all competitive exams. I have tried to cover all important questions related to Tribal People in India . Now Let’s go through below 33 Best Questions about Tribal People in India.

tribal people in india

Tribal People in India

Also Read: 45 Most Popular Poets and Authors Q&A

1. Which of the Major tribes are there in Karnataka ?

Ans. Adiyan, Gond, Barda, Bhil, Iruliga, Koraga, Patelia, Yerava.

2. Which of the Major Tribes are there in Manipur ?

Ans. Aimol, Angami, Chiru, Kuki, Maram, Monsang, Paite, Purum and Thadou.

3. Which is the Major Tribe in Telangana ?

Ans. Chenchus

4. In which state you can mostly find Pawai and Raba Tribal People ?

Ans. Meghalaya

Also Read: Tribal People in India

5. Which are the Major Tribes in Bihar ?

Ans. Asur, Baiga, Birhor, Birjia, Chero, Gond, Parhaiya, Santhals and Savar.

6. Which are the Major Tribes in Chhattisgarh ?

Ans. Agariya, Bhaina, Bhattra, Biar, Khond, Mawasi and Nagasia.

7. Where can you mostly find Chakma Tribes People ?

Ans. Meghalaya and Mizoram

8. Which States has most of Dhodia and Dubia Tribes People ?

Ans. Goa

Also Read: Working of Indian Constitution Popular Q&A Part – 1

9. Where can you find Kammara and Kattunayakan Tribes People ?

Ans. Andhra Pradesh

10. Which are the Major Tribes in Jammu and Kashmir ?

Ans. Bakarwal, Balti, Beda, Gaddi, Garra, Mon, Purigpa and Sippi

11. Which are the Major Tribes in Himachal Pradesh ?

Ans. Gaddis, Gujjars, Khas, Lamba, Lahaulas, Pangwala and Swangla.

12. Where can you find Dhanka and Meenas Tribes in India ?

Ans. Rajasthan

Also Read: Themes in Indian History Popular Q&A

13. Which are the Major Tribes in Gujarat ?

Ans. Barda, Bamcha, Bhil, Charan, Dhodia, Gamta, Paradhi and Patelia.

14. Where can you find Naika Tribe People in India ?

Ans. Goa

15. Which are the Major Tribes in Rajasthan ?

Ans. Bhils, Damaria, Dhanka, Meenas(Minas), Patelia, Sahariya

16. Where can you find Monsang and Paite Tribes in India ?

Ans. Manipur

Also Read: 23 Best Questions on Andhra Pradesh Government Schemes

17. Which are the Major Tribes in Meghalaya ?

Ans. Chakma, Garos, Hajong, Jaintias, Khasis, Lakher, Pawai and Raba

18. Which are the Major Tribes in Uttar Pradesh ?

Ans. Bhotia, Buksa, Jaunsari, Kol, Raji, Tharu.

19. Where can you find Hajong Tribal People ?

Ans. West Bengal and Meghalaya

20. Where can you mostly find Gadaba and Matya Tribal People ?

Ans. Odisha

Also Read: 20 Best Questions on Jharkhand Government Schemes for All Competitive Exams

21. Which are the Major Tribes in Andman and Nicobar ?

Ans. Oraons, Onges, Sentinelese and Shompens.

22. Which are the Major Tribes in Tamil Nadu ?

Ans. Adiyan, Aranadan, Eravallan, Irular, Kadar, Kanikar, Kotas and Todas.

23. Which are the Major Tribes in Tripura ?

Ans. Bhil, Bhutia, Chaimal, Chakma, Halam, Khasia, Lushai, Mizel and Namte.

24. Which are the Major Tribes in Nagaland ?

Ans. Angami, Garo, Kachari, Kuki, Mikir, Nagas and Sema.

Also Read: 26 Best Questions on Assam Government Schemes 2020

25. Which are the Major Tribes in Sikkim ?

Ans. Bhutia, Khas and Lepchas.

26. Which is the Major Tribe in Little Andaman ?

Ans. Jarawa

27. Which are the Major Tribes in Andhra Pradesh ?

Ans. Andh, Sadhu Andh, Bhagata, Bhil, Chenchus, Gadabas, Gond, Goundu, Jatapus, Kammara, Kattunayakan, Kolawar, Kolam, Konda, Manna Dhora, Pardhan, Rona, Savaras, Dabba Yerukula, Nakkala, Dhulia, Thoti and Sugalis.

28. Which are the Major Tribes in Jharkhand ?

Ans. Birhors, Bhumij, Gonds, Kharia, Mundas, Santhals and Savar.

29. Which are the Major Tribes in Arunachal Pradesh ?

Ans. Apatanis, Abor, Dafla, Galong, Momba, Sherdukpen, Singpho.

30. Which are the Major Tribes in Uttarakhand ?

Ans. Bhotias, Buksa, Jannsari, Khas, Raji, Tharu.

31. Which are the Major Tribes in Mizoram ?

Ans. Chakma, Dimasa, Khasi, Kuki, Lakher, Pawai, Raba and Synteng.

32. Which are the Major Tribes in Kerala ?

Ans. Adiyan, Arandan, Eravallan, Kurumbas, Malai Arayan, Moplahs and Uralis.

33. Which are the Major Tribes in Goa ?

Ans. Dhodia, Dubia, Naikda, Siddi and Varli.

 

 

I hope you liked this 33 Best Questions on Tribal People in India Session. Please let me know your feedback on Comment Box.

 

For OpenStack/Google Cloud/Redis/Oracle DB Tutorials, check below posts:-

How to Add User to Sudoers on Ubuntu 18.04 Using 6 Best Steps

Best Steps to Use Devstack for Openstack Installation on CentOS 7

How to Install gcloud SDK on CentOS 7 using best steps

How to Use gcloud for GCP Login in 2 Best Steps

Best Steps to create a Database in Oracle DB 12c

Easy Steps to Install Oracle Database 12c in Windows 10

How to Install and Configure Redis Server on CentOS 7

How to Install Redis on Ubuntu 18.04

Leave a Reply